Comunicat de presă – 21 martie 2018

Şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov

     Miercuri 21.03.2018, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov (Calea 13 Septembrie, nr. 135, sector 5) a avut loc ședința comună a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, având ca principală temă analizarea măsurilor ce se impun a fi întreprinse de către instituțiile și structurile cu atribuții în domeniu, ca urmare a fenomenelor meteorologice prognozate pentru perioada imediat următoare, la nivelul Municipiului București și al județului Ilfov.

    În cadrul ședinței, reprezentantul ANM, doamna Gabriela Băncilă, a prezentat informarea meteorologică pentru perioada 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15, dar și avertizarea meteorologică de Cod Portocaliu, cu interval de valabilitate: 22 martie, ora 15 – 23 martie, ora 20, fenomenele vizate fiind ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului, temporar viscol, vreme deosebit de rece.

     Reprezentanții celor două Comitete pentru Situații de Urgență au analizat propunerile celor două inspectorate școlare, al Municipiului București și al județului Ilfov, de suspendare a cursurilor școlare în toate unitățile de învățământ preuniversitar (preșcolar, ginmnazial și liceal) din Municipiul București și Județul Ilfov, pentru ziua de vineri, 23 martie 2018.

     În baza analizei informațiilor prezentate, precum și a Dispoziței domnului Secretar de Stat, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, au fost dispuse următoarele măsuri:

  •  În Municipiul București și Județul Ilfov se suspendă cursurile școlare în toate unitățile de învățământ preuniversitar (preșcolar, gimnazial și liceal), pentru ziua de vineri 23 martie 2018.
  • Începând cu data de 22.03.2018, ora 21, pe perioada atenționării meteorologice Cod Portocaliu, la nivelul judeţului Ilfov se operaționalizează Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Ilfov, la sediul ISU ”Dealul Spirii” București-Ilfov (Calea 13 Septembrie,  nr. 135, sector 5).