Buletin de presă — COVID-19 — 29.04.2020

Conform Direcției de Sănătate Publică, la data de 29 aprilie 2020, ora 15:00, în judeţul Ilfov se aflau 103 persoane în carantină instituționalizată şi 1041 de persoane izolate și monitorizate la domiciliu.

Polițiștii din Ilfov continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență. În ultimele 24 de ore, peste 506 polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat 28 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de izolare în cazul a 3339 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, cu scopul de a verifica respectarea măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

De asemenea, au fost verificate 47 de societăți comerciale și PFA cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență. În urma acțiunilor desfășurate, Inspectoratul de Poliției al județului Ilfov raportează aplicarea a 118 sancțiuni în valoare totală de 196.510 lei.

În același interval de timp, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov au aplicat un număr de 13 sancțiuni contravenționale în cuantum de 18.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

*****

Prefectul judeţului Ilfov, domnul Daniel-Tudorel Zamfir, mulțumește atât personalului medical care depune eforturi în prima linie pentru combaterea coronavirusului SARS-CoV-2, cât şi locuitorilor judeţului care au înţeles mesajul autorităţilor şi respectă prevederile ordonanțelor militare și toate măsurile impuse de starea de urgență.

Trebuie să fim conștienți de faptul că pericolul nu a trecut, de aceea nu trebuie să ne relaxăm prematur și să uităm că acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim.

Este imperativ să continuăm să fim de responsabili și să înțelegem că rămânem în stare de alertă pentru binele comun.

VĂ RUGĂM să respectați restricțiile impuse de autorități și să limitați deplasările doar la cele strict necesare pe toată perioada stării de urgență, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!