Debutul activității de vaccinare împotriva COVID-19 pentru categoriile de persoane din Etapa a II-a

Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cu privire la faptul că la data de 15 ianuarie a.c. începe activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 a persoanelor din Etapa a II-a, care se va derula concomitent cu vaccinarea categoriilor aflate în prima etapă. Începând cu această dată vor putea fi efectuate programări pentru vaccinare în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

În prima fază a Etapei a II-a vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale.

Vaccinarea persoanelor vârstnice din centrele rezidențiale și a personalului care deservește aceste locații se va realiza de către echipe mobile dedicate acestei activități.

În ceea ce privește categoria persoanelor aflate în evidență cu boli cronice, precizăm faptul că aici se încadrează toate persoanele, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni:

– Diabet zaharat

– Obezitate

– Alte boli metabolice, inclusiv congenitale

– Afecțiuni cardiovasculare

– Afecțiuni renale

– Afecțiuni oncologice

– Afecțiuni pulmonare

– Afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down

– Afecțiuni hepatice moderate/severe

– Afecțiuni autoimune

– Imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA.

Persoanele din categoria de mai sus se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși sau prin următoarele modalități:

  • Prin intermediul oricărui alt medic de familie;
  • Prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25;
  • Prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 prin oricare dintre următoarele modalități:

Persoanele care desfășoară activități esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Procesul de vaccinare va începe efectiv la data de 18 ianuarie 2021. În urma analizei efectuate împreună cu Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul județului Ilfov a unui număr de 4 centre, după cum urmează:

  1. Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, adresa: Blvd. Basarabiei nr. 49-51, sector 2, București;
  2. Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea, adresa: Str. Studioului nr. 5, oraș Buftea, județul Ilfov;
  3. REVIVE HEALTH SRL, adresa: Str. Erou Iancu Nicolae nr. 103 bis, oraș Voluntari, județul Ilfov;
  4. Sala de Sport „Andreea Isărescu”, adresa: Blvd. Tudor Vladimirescu nr. 40, oraș Voluntari, județul Ilfov.

Menționăm faptul că pentru perioada următoare sunt în curs de operaționalizare alte 22 de centre de vaccinare. Acestea urmează să fie deschise etapizat, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită!