Evenimente organizate la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din comuna Brănești, județul Ilfov, în contextul „Zilei Naționale a Meseriilor”, celebrată în 11 martie

Miercuri, 12 februarie 2020, prefectul județului Ilfov, Daniel – Tudorel ZAMFIR, a participat la evenimentele organizate la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din localitatea ilfoveană Brănești, propuse în contextul „Zilei Naționale a Meseriilor” ce urmează a fi sărbătorită în data de 11 martie.

Prima parte a întâlnirii a fost de tip masă rotundă, în scopul identificării celor mai potrivite răspunsuri la întrebări ce au vizat încurajarea elevilor potriviți să urmeze un liceu tehnologic, sprijinirea liceelor tehnologice pentru a putea acoperi nevoia de specialiști și implicarea operatorilor economici pentru a ajuta liceele tehnologice să ofere elevilor o pregătire practică relevantă.

Evenimentul a continuat cu marcarea desemnării a 30 de elevi ai Liceului Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brănești ca ambasadori ai învățământului dual, o formă de învățământ dedicată absolvenților de gimnaziu, organizată doar în parteneriat cu operatori economici. Cursurile învățământului dual durează trei ani, timp în care companiile asigură pregătirea practică a elevilor, burse de studii și alte cheltuieli necesare pentru formarea profesională.

Cei 30 de ambasadori ai învățământului dual vor merge împreună cu profesorii lor în localitățile din care provin ca să promoveze învățământul profesional, vor sta de vorbă cu elevi de clasa a opta și cu părinții lor și le vor prezenta avantajele acestui tip de învățământ.

La eveniment au participat: ministrul Educației și Cercetării – Monica ANISIE, președintele Consiliului Județean Ilfov – Marian PETRACHE, inspectorul școlar general al Inspectoratul Școlar Județean Ilfov – profesor Adriana STOICA, primarul comunei Brănești – Niculae CISMARU, directori ai altor licee tehnologice din județul Ilfov, alți reprezentanți ai IȘJ Ilfov și ai autorităților locale și operatori economici.