Măsuri dispuse pentru orașul Bragadiru și comuna Chiajna, începând cu data de 08.01.2021, ora 22:00

În urma evaluării analizelor de risc ale comunităților din orașul Bragadiru și comuna Chiajna, județul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru orașul Bragadiru și comuna Chiajna, județul Ilfov, începând cu data de 08.01.2021, ora 22:00.

Aducem în atenția cetățenilor, operatorilor economici și instituțiilor publice faptul că, potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 1 din 03.01.2021, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, în cele două localități ilfovene devin aplicabile prevederile art. 1 și art. 2 din aceeași hotărâre.

Totodată, subliniem faptul că, deși rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile în ambele localități, rata de infectare se menține ridicată la data de 08.01.2021, respectiv 5.55/1000 locuitori în orașul Bragadiru și 3.50/1000 locuitori în comuna Chiajna.

Facem apel la responsabilitatea cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități în timpul stării de alertă, Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov și toate recomandările de sănătate publică emise de specialiști!   

Pentru a consulta Hotărârile CJSU Ilfov și Ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, puteți accesa și pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/