Ședința de lucru a Centrului Local de Combatere a Bolilor Ilfov

În baza notificărilor transmise de către Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor Ilfov, prefectul județului, Daniel-Tudorel ZAMFIR, a convocat o ședință de lucru a Centrului Local de Combatere a Bolilor Ilfov, în data de 09.01.2020, ora 09:00.

Prin Hotărârile CLCB cu nr. 1, 2 și 3 din 09.01.2020 au fost aprobate următoarele:

  1. Planul de Măsuri ce trebuie aplicat ca urmare a confirmării oficiale a Pestei Porcine Africane (porc mistreț) pe teritoriul Fondului Cinegetic 18 Dragomirești, localitatea Buftea, județul Ilfov, administrat de AVPS Unirea;
  2. Programul de măsuri pentru combaterea focarului de Pestă Porcină Africană din localitatea Vadu Anei, comuna Brănești, județul Ilfov, precum și măsurile care se impun în zonele de restricție;
  3. Programul de măsuri pentru combaterea focarului de Pestă Porcină Africană din localitatea Chiajna, județul Ilfov, precum și măsurile care se impun în zonele de restricție.

La şedință au participat subprefectul județului Ilfov, Vincențiu VOICU, reprezentanții DSVSA Ilfov şi reprezentanții Unităților Locale de Sprijin, în vederea informării şi conştientizării autorităților administrației publice locale cu privire la focarele de PPA identificate la nivelul județului.