Competiția cu tematica de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”

Astăzi, 06 iunie 2022, prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE, a avut plăcerea să participe la festivitatea de premiere a câștigătorilor etapei județene a concursului cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, desfășurat la Centrul de Pregătire al Pompierilor “General de Brigadă Corneliu Stoicheci” din București.

Concursul cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața” reprezintă o activitate extrașcolară de pregătire a elevilor din învățământul gimnazial și liceal, are caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv și este organizat în parteneriat de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov și Consiliul Județean Ilfov.

“Implicarea de care au dat dovadă copiii, cadrele didactice și organizatorii acestei competiții educative sunt remarcabile. Felicit toți participanții la acest concurs destinat să le formeze copiilor comportamentul adecvat în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență și să le dezvolte capacitatea de apreciere a factorilor de risc la care sunt expuși ei sau comunitatea din care fac parte. Nu în ultimul rând, implicarea în echipă a copiilor îi va învăța să își valorizeze relațiile interpresonale, să intervină responsabil atunci când apar situații critice și să își dezvolte spiritul de solidaritate pentru a deveni potențiali viitori salvatori” – prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE.