COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 02 septembrie 2022, în cadrul festivalului ’’Fall In Love’’ ce are loc în incinta Domeniului ’’Palatele Brâncovenești’’, Mogoșoaia, Prefectul județului Ilfov și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov, Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov și ai Agenției Naționale Antidrog au susținut o declarație de presă având ca temă măsurile dispuse pentru acest weekend. Redăm mai jos mesajul prefectului județului Ilfov, doamna Simona NECULAE:

„Începând de astăzi, 02 septembrie și până duminică 4 septembrie, în incinta Domeniului ’’Palatele Brâncovenești’’ din comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, are loc festivalul ’’Fall In Love’’ la care vor participa aproximativ 8.000- 10.000 de persoane.
Cu această ocazie, structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt la datorie și vor asigura menținerea unui climat de siguranță, ordine și liniște publică.

Împreună cu toți colegii prezenți aici dorim participanților zile minunate și petrecere frumoasă.

În continuare, dau cuvântul reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov, Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov și Agenției Naționale Antidrog.”

 

La festivalul ’’Fall in love’’ – ediția a II-a, organizat în perioada 2-4 septembrie 2022, sunt așteptate să participe mii de oameni doritori de distracție și muzică, iar Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a dispus un complex de măsuri, menite să asigure un climat optim de siguranță și ordine publică, intervenția promptă la cazurile sesizate, protejarea participanților la eveniment, dar și prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravențională.
Așadar, în perioada 02-04 septembrie a.c., peste 100 de polițiști ilfoveni, de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme și muniții, acțiuni speciale, prevenire și criminaliști împreună cu efectivele celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, vor acționa în zona de desfășurare a festivalului, precum și în zonele adiacente acesteia.
Polițiștii rutieri vor fi prezenți și vor acționa pe traseele de deplasare, în vederea asigurării fluenței traficului auto și pietonal, și vor acționa pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive utilizând aparatele alcooltest, drug test și radare, dar și pentru prevenirea și combaterea oricăror încălcări ale normele prevăzute la regimul rutier.
Pentru un festival în siguranță, fără evenimente nedorite și pentru a nu fi victimele unor fapte de natură penală sau contravențională, polițiștii ilfoveni vă recomandă să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, să nu consumați băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, să nu consumați substanțe psihoactive, să folosiți locurile de parcare special amenajate, prudență în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător, să respectați regulile de conduită socială, iar noaptea târziu să vă deplasați în grup, evitând locurile izolate și întunecoase.

 

În perioada 02-04.09.2022, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor asigura, în sistem integrat, ordinea și liniștea publică în zona desfășurării evenimentului, acționând cu elemente de prevenire și control pe căile de acces în zona de desfășurare a festivalului, dar și pe traseele de afluire/defluire a participanților.
Structurile de jandarmi prezente la festival vor acționa cu precădere, în scop preventiv și descurajator, în ceea ce privește săvârșirea de fapte antisociale, supravegherea modului de executare a controlului în zona punctelor de acces, respectarea regulilor stabilite de organizator, dar și pentru gestionarea operativă a oricăror fapte care aduc atingere climatului de ordine și siguranță publică.

 

Și efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov vor fi la datorie la sfârșitul acestei săptămâni și vor asigura prevenirea, monitorizarea și gestionarea situațiilor de urgență la evenimentele cultural-artistice, sportive sau cu alt specific care se vor desfășura în teritoriu.

În serviciul operativ sunt angrenați peste 500 de pompieri organizați în echipe de prim-ajutor, ambulanțe, autospeciale de pompieri și alte categorii de resurse, pregătiți pentru o intervenție promptă și operativă în eventualitatea producerii de evenimente.
Le recomandăm participanților să respecte normele de prevenire a incendiilor și condițiile organizatorice ale acestui eveniment, iar dacă sunt martorii unor situații de urgență, cum ar fi probleme medicale sau un incendiu, să sesizeze în mod direct echipele de medici, paramedici și pompieri prezente în misiune.

Așa cum a facut-o în mod constant pe parcursul întregului sezon estival, Agenția Națională Antidrog, în județul Ilfov, începând de azi și pe parcursul zilelor de weekend, în perioada 02-04 septembrie 2022, alături de Instituția Prefectului si de ceilalți colegi din Ministerul Afacerilor Interne desfășoară activități specifice pe linia prevenirii și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri, metode de prevenire a supradozei de droguri sau modalități practice de intervenție imediată în astfel de cazuri pentru salvarea de vieți omenești.

În incinta festivalului vor avea loc demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive asupra creierului, prin folosirea unor ochelari speciali care imită optic efectele consumului de alcool și droguri, la fiecare dintre scenele festivalului, echipe de specialiști ai Agenției vor interacționa permanent cu participanții la festival oferind informații suplimentare și recomandări. De asemenea, pe toate ecranele LED disponibile în incintă, vor rula periodic mesaje de informare/prevenire și spoturi video elaborate de Agenția Națională Antidrog.
De asemenea, Agenția Națională Antidrog le recomandă participanților să evite tentațiile nesănătoase și să se implice în activități cât mai diverse, cum ar fi sportul, plimbările în aer liber, fotografiile, muzica, teatrul, filmele, să aibă grijă cu cine se împrietenesc și atrage atenția că alcoolul și drogurile dau dependență și nu rezolvă problemele, ci le agravează!

În deschiderea festivalului, Doamna Simona NECULAE- Prefectul Județului Ilfov urează tuturor participanților petrecere frumoasă și vreme bună de distracție!

*****