COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE și cei doi subprefecți, Costin-Alexandru OJOG și Andrei SCUTELNICU, au fost prezenți astăzi 7 martie 2022, în punctul de comandă operaționalizat în Gara de Nord pentru coordonarea activităților de preluare a refugiaților. Din punctul de comandă fac parte reprezentanți ai instituțiilor angrenate în gestionarea fluxului de persoane din Ucraina, iar deciziile privind preluarea, transportul, cazarea, acordarea asistenței medicale, precum și alte situații inopinate sunt luate în cel mai scurt timp, în funcție de situație, potrivit competențelor fiecărei entități angrenate. Activitatea tuturor resurselor implicate este gestionată din teren, iar datele operative sunt furnizate Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Ilfov (CJCCI IF).

În cursul zilei de astăzi au fost operaționalizate înca 3 corturi pentru cazarea temporară, în incinta Garii de Nord, a persoanelor care vin din zonele de conflict armat din Ucraina. Aceste corturi sunt destinate pentru preluarea persoanelor care nu doresc să fie cazate in spațiile special destinate din București și Ilfov, ci intenționează să staționeze o perioadă scurtă de timp, pentru ca ulterior să-și continue deplasarea spre alte localități sau alte țări, pe cale aeriană, rutieră sau feroviară. Măsura de suplimentare a spațiilor de cazare temporară a fost necesară pentru a preîntampina orice situație care poate fi influențată de fluxurile ridicate de refugiați, în unele intervale orare.

 Totodată, vă informăm că astăzi a ajuns în Gara de Nord o garnitură de tren de la Iași, cu aproximativ 400 de persoane refugiate (adulți și copii), de diferite cetățenii, o parte dintre acestea fiind preluate în vederea cazării în județul Ilfov.