Mesajul prefectului județului Ilfov, doamna Neculae Simona, cu prilejul Zilei Culturii Naționale

Stimați cetățeni ai Județului Ilfov,

Astazi se împlinesc 172 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu și aniversăm Ziua Culturii Naționale.

În acest context aniversar, apreciez că trebuie să ne exprimăm respectul și recunoștința noastră față de valorile culturii naționale datorită cărora noi am reușit să păstrăm în memorie tradițiile și obiceiurile noastre.

Cu această ocazie, doresc să vă asigur că pe agenda de priorități a Prefectului Județului Ilfov se regăsește obiectivul privind valorificarea patrimoniului cultural de interes local pentru creșterea gradului de atractivitate a localităților din Județul Ilfov prin creativitate, ca factor cheie de dezvoltare a județului.

Chiar dacă trăim într-o perioadă dificilă datorită incidenței cazurilor COVID-19 la nivelul Județului Ilfov, cred că, parafrazându-l pe marele nostru poet Mihai Eminescu care, în anul 1882, în ziarul „Timpul” spunea că „Secretul vieții lungi a unui stat este păstrarea ierarhiei meritului”, prin păstrarea ierarhiei valorilor comunității noastre vom reuși împreună să oferim o viață stabilă și normală tuturor cetățenilor noștri.

La mulți ani !

Neculae Simona

Prefect al Județului Ilfov

15.01.2022