Mobilizare în județul Ilfov în sprijinul refugiaților din Ucraina

Autoritățile din județul Ilfov continuă să se mobilizeze pentru a veni în ajutorul tuturor cetățenilor sosiți din Ucraina.

În urma solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, autoritățile locale au identificat noi locuri de cazare temporară pe raza județului, în ultimele 24 de ore fiind găzduite aproximativ 600 de persoane sosite din zona de conflict.

Sprijinul oferit persoanelor relocate din Ucraina s-a realizat în urma colaborării eficiente și continue cu Instituția Prefectului – Județul Ilfov. În acest context, prefectul județului, doamna Simona NECULAE și subprefectul Costin-Alexandru OJOG au fost prezenți în cursul serii de ieri, 1 martie 2022, alături de primari în localitățile ilfovene Moara Vlăsiei și Găneasa pentru verificarea locațiilor de cazare pe termen scurt puse la dispoziție. Subprefectul Andrei SCUTELNICU a venit în sprijinul centrului de cazare din orașul Otopeni. Locații de cazare au fost identificate și ocupate în cursul serii și nopții și în localitățile Berceni, Brănești, Cernica și Snagov. Atât primarii din aceste localități ilfovene, cât și personalul autorităților locale sunt implicați permanent în facilitarea primirii cetățenilor refugiați și asigurarea de bunuri de strictă necesitate în situația dramatică cu care se confruntă.

Suntem alături de oameni și vom continua să fim, atât cât este nevoie!