Participarea prefectului județului Ilfov la ședința de lucru a Comitetului de Bazin Argeș-Vedea, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE, a participat astăzi, 23 martie a.c., în orașul Pitești, la ședința de lucru a Comitetului de Bazin Argeș-Vedea, la invitația adresată de prefectul județului Argeș, domnul Radu Valeriu PERIANU.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei 2022, sub sloganul „Apele subterane – Faceți vizibil invizibilul” și se încadrează în ansamblul acțiunilor menite să evidențieze rolul vital pe care îl au apele din subteran în sistemele de apă și canalizare, agricultură, industrie și ecosisteme.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat avizarea Planului de Management actualizat 2021 al spațiului hidrografic Argeș-Vedea (cel de-al treilea ciclu de planificare 2022-2027) și prezentarea proiectului ROFLOODS – Implementarea Directivei Inundații Ciclul II – Hărțile de Hazard și Risc la Inundații & Planurile de Management al Riscului la Inundații.

Tot în cadrul ședinței Comitetului de Bazin s-a desfășurat sesiunea de comunicări științifice ,,Apă pentru viitor, viitorul pentru ape” – ediția a patra, în cadrul căreia studenți ai Universității din Pitești și-au prezentat lucrările despre apă. Această sesiune a reprezentat una dintre modalitățile prin care Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea încurajează pregătirea studenților în domeniu, oferindu-le posibilitatea de a participa la activitatea propriu-zisă de gospodărire a apelor.

La eveniment au fost prezenți, de asemenea, prefectul județului Olt, domnul Florin-Constantin HOMOREAN, subprefectul Municipiului București, domnul Richard-Tiberius BUDAI, primarii orașelor Pitești și Giurgiu, domnii Cristian GENTEA și Adrian-Valentin ANGHELESCU, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Ilfov-București, domnul Alexandru POPESCU și șeful Serviciului Afaceri Europene, Situații De Urgență și Monitorizarea Serviciilor Publice Deconcentrate de Utilități Publice din cadrul Instituției Prefectului – Județul Ilfov, domnul Cristian-Marius LIXANDRU.

Toate activitățile derulate în scopul sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei sunt mediatizate pe pagina de Facebook Apele Române Argeș-Vedea.