Precizări cu privire la verificarea centrului de persoane vârstnice Royal Medical Clinic SRL – Voluntari

Deoarece în spațiul public au apărut informații care nu corespund realității, Instituția Prefectului Județul Ilfov aduce la cunoștiința publicului următoarele date cu privire la activitatea centrului de îngrijire a persoanelor vârstnice ”ROYAL MEDICAL CLINIC SRL”, cu adresa în oraș Voluntari, Bd. Pipera nr 61:

  • centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice ”ROYAL MEDICAL CLINIC SRL” a fost verificat în data de 15.07.2023 de către Comisia Mixta de verificare, constituită prin Ordinul Prefectului Județului Ilfov nr. 235/10.07.2023, comisie alcătuită din reprezentanti ai ANPC, DSP, DSVA, IPJ, IGSU, ITM, Instituția Prefectului Județul Ilfov, AJPIS-Ilfov.

 

  • În urma verificărilor efectuate a reiesit că centrul de îngrijire persoane vârstnice ”ROYAL MEDICAL CLINIC SRL”, deține licență de funcționare provizorie  5811 eliberată în data de 21.06.2023, pentru activitatea ”Cămine pentru persoane vârstnice” cod serviciu social 8730 CR-V-I

 

  • Anterior licentei mai sus menționate, centrul ”ROYAL MEDICAL CLINIC SRL”, a fost licențiat provizoriu în data de 06.02.2023 pentru prestarea de servicii de ”Îngrijire și asistență persoane dependente”, licență nr. 5708, COD serviciu social nr. 8790 CR-PD-I, licență a cărei aplicabilitate a fost încetată la data de 04.2023.

 

În urma verificărilor din data de 15.07.2023 au fost constatate mai multe deficiențe cu privire la asigurarea asistenței sociale persoanelor vârstnice, au fost dispuse măsuri de remediere a acestora și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum total de 45 000 lei.

În data de 01.09.2023 s-a dispus prin Ordinul Prefectului Județul Ilfov cu numărul 235/2023, un nou control la ”ROYAL MEDICAL CLINIC SRL”, în urma căruia s-a dispus prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, relocarea unui număr de 6 pacienți în unitățile spitalicești Buftea și Spitalul Județean de Urgență Ilfov, pentru nerespectarea condiției de vârstă minimă admisă, în raport cu autorizația/licența deținută.

 

Pentru verificarea îndeplinirii măsurilor dispuse de Comisia Mixtă,  la data de 10.10.2023 a fost emis Ordinul Prefectului 348/10.10.2023, prin care s-a dispus efectuarea controlului la centrul ”ROYAL MEDICAL CLINIC SRL”, cu adresa în Bd. Pipera nr 61, oraș Voluntari, județul Ilfov.

Ca urmare a controlului efectuat în data de 11.10.2023 s-a dispus închiderea centrului precum și aplicarea de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 87.000 lei.

În urma sistării activității centrului, un număr de 2 persoane au fost relocate în alte centre, iar restul de 15 persoane au fost preluate de aparținători.

Administratorul centrului ”ROYAL MEDICAL CLINIC SRL”, împreună cu persoanele colaboratoare ale acestuia nu au respectat decizia dispusă prin intermediul controlului, aceștia reluându-și activitatea într-o altă locație pe raza orașului Voluntari, fără ca acesta să își licențieze activitatea și fără ca autoritățile cu atribuții de control să cunoască acest lucru, împrejurare care a condus la deschiderea dosarului penal instrumentat de DNA.