Solidari cu nevoile oamenilor!

În contextul dificil actual cauzat de acțiunile militare desfășurate pe teritoriul Ucrainei, Instituția Prefectului – Județul Ilfov continuă coordonarea activităților de identificare și centralizare a  locațiilor puse la dispoziție prin grija autorităților administrației publice locale din județul Ilfov pentru cazarea pe perioadă temporară a tuturor cetățenilor sosiți din zona de conflict, indiferent de naționalitate ori cetățenie.

Pentru a se asigura de faptul că organizarea activităților întreprinse la nivel local se desfășoară eficient, prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE, a fost prezentă alături de primari în localitățile ilfovene Buftea, Ciolpani, Snagov, Periș, Jilava și Corbeanca, în locațiile puse la dispoziție persoanelor relocate din Ucraina. În ultimele 24 de ore au fost cazate în centrele temporare peste 550 de persoane aflate în stare de nevoie urgentă, cărora le-au fost puse la dispoziție alimente, apă, produse de igienă, bunuri de strictă necesitate, asistență medicală.

La nivelul instituției, atât subprefectul județului Ilfov, domnul Andrei SCUTELNICU, cât și întreg Serviciul Situații de Urgență sunt în continuă alertă pentru gestionarea fluxului de persoane care se refugiază din Ucraina, urmare a conflictului armat care afectează țara vecină.

Prefectul județului Ilfov mulțumește tuturor reprezentanților autorităților publice locale ilfovene și societății civile pentru implicare: “Este un moment greu pentru orice cetățean sosit din Ucraina. Acești oameni au fugit din calea războiului. Sunt lipsiți de mijloace de subzistență, sunt departe de familie și de țara natală, sunt îngrijorați pentru propriul viitor, iar singura lor dorință este să ajungă înapoi acasă, oriunde ar fi aceasta. Până la momentul concretizării intenției lor de a își continua drumul spre țările de origine cu sprijinul ambasadelor de resort, le vom fi alături. Este un moment în care solidaritatea noastră, respectul față de demnitatea umană și drepturile omului trebuie să primeze.”

Reiterăm angajamentul Instituției Prefectului – Județul Ilfov de a depune toate eforturile pentru a susține demersurile Guvernului României în ceea ce privește sprijinirea tuturor persoanelor refugiate din Ucraina.