Suntem alături de oameni și vom continua să fim, atât cât este nevoie!

În Ilfov se lucrează indiferent de oră pentru sprijinirea persoanelor strămutate pe teritoriul României urmare a conflictului armat din Ucraina.

În cursul serii de ieri, 2 martie 2022, prefectul județului, doamna Simona NECULAE și subprefectul Costin-Alexandru OJOG au fost prezenți alături de primarul Valentin Laurențiu CONDU la sala de sport din comuna Dobroești, unde au fost amenajate spații de dormit și luat masa pentru cei aproximativ 150 de refugiați din Ucraina aflați în tranzit pe teritoriul țării noastre. Autoritățile locale și voluntarii i-au primit cu alimente și medicamente și le oferă toată asistența de care au nevoie, inclusiv transport.

Subprefectul Andrei SCUTELNICU a fost prezent în comuna Tunari pentru a se asigura că spațiile identificate sunt pregătite corespunzător pentru primirea persoanelor care fug din calea agresiunii militare ruse.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov continuă să centralizeze locațiile din județ disponibile pentru primirea cetățenilor sosiți din zona de conflict,  în ultimele 24 de ore fiind găzduite aproximativ 450 de persoane.

Instituția Prefectului – Județul Ilfov a mediatizat prin intermediul propriei pagini de internet și în rândul autorităților publice locale broșuri în limbile engleză, ucraineană și română cu informații privind obținerea azilului, dreptul la muncă, servicii medicale și alte detalii importante, iar Institutul Național de Sănătate Publică, prin Direcția de Sănătate Publică Ilfov, a distribuit în locațiile de cazare temporară pliante cu informații utile privind sănătatea pentru persoanele refugiate.