600 de persoane refugiate din Ucraina au fost primite astăzi în județul Ilfov

Astăzi, 5 martie 2022, în Gara de Nord au sosit circa 600 de persoane relocate din Ucraina, dintre care foarte multe mame singure cu copii. În așteptarea acestora au fost prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE, cei doi subprefecți, Costin-Alexandru OJOG și Andrei SCUTELNICU și prim-adjunctul inspectorului șef ISU București-Ilfov, colonel Irinel PRECUP, pregătiți să gestioneze transferul tuturor către locațiile de cazare temporară.

Greul pentru aceste mame nu a trecut, nevoile acestora sunt speciale și autoritățile locale ilfovene se asigură că le sunt îndeplinite. De la cazare în încăperi calde, mese, un trai decent și asistență medicală la îmbrăcăminte și produse de igienă personală, ne asigurăm că le sprijinim să își adune forțele. Pentru copii au fost deja pregătite mici activități care să le readucă bucuria pe chip, dulciuri și cărți de colorat.

Doamna prefect Simona NECULAE și subprefectul Costin-Alexandru OJOG au însoțit persoanele transferate în în comuna Corbeanca, la Balotești a fost prezent subprefectul Andrei SCUTELNICU pentru cazarea refugiaților, iar la Periș, transferul persoanelor care au părăsit zona de conflict a fost asistat de personalul Instituției Prefectului – Județul Ilfov. Și localitățile Brănești și Dragomirești-Vale au fost pregătite să continue acordarea de sprijin cetățenilor strămutați pe teritoriul României, preluând fiecare câte un autobuz de transport cu persoane aflate în situație critică.

Reprezentanții autorităților locale, pompierii, polițiștii, paramedicii și jandarmii au grijă de toți refugiații care ajung în județul Ilfov. Păstrăm permanent legătura cu aceștia și le mulțumim tuturor pentru promptitudinea și profesionalismul de care dau dovadă în aceste zile!