Mesajul prefectului județului Ilfov cu prilejul aniversării a 14 ani de la operaționalizarea SMURD București

Prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE, a participat astăzi, 13 mai 2022, la simpozionul organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov cu prilejul aniversării a 14 ani de la înființarea SMURD București:

„Sunt onorată să mă aflu alături de dumneavoastră aici, cu prilejul aniversării a 14 ani de la operaționalizarea în municipiul București și județul Ilfov a Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (S.M.U.R.D.).

Încă din 1990, de când serviciul a pornit la drum cu o singură mașină și o echipă de voluntari entuziaști, și până astăzi, moment la care numără mii de pompieri, medici, asistenți, piloți și voluntari și acționează în toate județele României, S.M.U.R.D. a intervenit în toate tipurile de urgențe ce pun în pericol imediat sănătatea și viața cetățenilor.

Data de 15 mai 2008, care a marcat pentru București și Ilfov includerea în sistemul de unități de intervenție publică integrată de prim ajutor, terapie intensivă, intervenții speciale și transport sol-aer, rămâne pentru noi de importanță strategică. În toți acești 14 ani, SMURD București-Ilfov a depus eforturi considerabile pentru a se dezvolta și perfecționa, iar progresul dumneavoastră se reflectă în statisticile înregistrate în fiecare an.

Doresc astăzi să vă felicit pentru dăruire, pentru seriozitate și responsabilitate și pentru toate realizările dumneavoastră. Aveți un potențial enorm, sunteți eficienți și profesioniști. Prin calitatea serviciilor medicale de urgență pe care le-ați prestat în sute de mii de intervenții efectuate în serviciul populației din București și județul Ilfov, v-ați câștigat respectul și încrederea cetățenilor.

Mai presus, pentru faptul că vă dedicați întreaga muncă pentru ca alții să trăiască, vă mulțumim și vă suntem recunoscători! Diferența între viață și moarte o faceți dumneavoastră, măsurată în minute!

Vă rog să primiți toată considerația mea față de activitatea și efortul dumneavoastră!

La mulți ani tuturor medicilor, asistenților, pompierilor, piloților și voluntarilor S.M.U.R.D.!”