Acțiune comună de ecologizare organizată de Instituția Prefectului – Județul Ilfov, în cadrul campaniei naționale „Curățăm România”

În contextul campaniei naționale de ecologizare Curățăm România, inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, astăzi, 02 mai a.c., în toate unitățile administrativ-teritoriale ale județului Ilfov a avut loc o acțiune comună de ecologizare, prin colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri abandonate pe cursurile de apă, în păduri și pe drumurile publice, cu implicarea tuturor societăților de salubrizare autorizate, a voluntarilor, a elevilor dornici să participe la eveniment și a persoanelor beneficiare de venit minim garantat acordat prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Sub coordonarea prefectului județului Ilfov, doamna Simona NECULAE, la acțiune a fost prezent și domnul secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Bogdan BALANIȘCU. A fost implicată echipa de lucru constituită din reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Ilfov, Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, Sistemului de Gospodărire a Apelor Ilfov-București, Direcției Silvice Ilfov, precum și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale. Acțiunea de ecologizare s-a bucurat de prezența unui număr de 1533 de participanți cărora le pasă de problemele care afectează mediul și sunt pregătiți să se implice în protejarea acestuia, oferind astfel un exemplu excelent comunității.

 Alături de prefectul Simona NECULAE au fost prezenți subprefecții Costin-Alexandru OJOG și Andrei SCUTELNICU, precum și Șeful Serviciului Afaceri Europene, Situații de Urgență și Monitorizarea Serviciilor Publice Deconcentrate de Utilități Publice din cadrul Instituției Prefectului – Județul Ilfov, Cristian-Marius LIXANDRU, în localitățile Snagov, Voluntari și Brănești.

Data de 2 mai marchează, de asemenea, și Ziua Națională a Tineretului, iar adolescenții ilfoveni au oferit tot sprijinul în derularea acestei campanii, onorându-ne prin prezență și implicare, chiar de ziua lor. Au fost prezenți elevi ai școlilor ilfovene „Anton Pann” – Voluntari, „Mihai Eminescu” Ghermănești, Snagov și Liceului „Traian Lalescu” Brănești, însoțiți de cadre didactice și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, cărora le adresăm felicitări pentru implicare.

La nivelul întregului județ au fost strânse peste 210 tone de deșeuri, împrăștiate pe terenuri de mii de metri, împădurite sau pășuni, aflate în zone „de grătar” sau de-a lungul șoselelor: ambalaje de alimente, caserole, șervețele, PET-uri, sticle și recipiente de detergenți.

Inițial programată să se desfășoare în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022, în urma deciziei Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, campania națională de ecologizare Curățăm România va continua până la data de 31 mai 2022!

*****

Reamintim cetățenilor:

🔵 Campania Națională „Curățăm România!” este organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și se desfășoară sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.

🔵 Curățăm România este prima campanie de acest fel, în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, Asociațiile Municipiilor, Orașelor, Comunelor, instituțiile deconcentrate și societatea civilă, cu scopul de a crește gradului de conștientizare a problemei deșeurilor aruncate la întâmplare.