COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul județului Ilfov, Simona NECULAE și șeful Serviciului Situații de Urgență din cadrul Instituției Prefectului – Județul Ilfov, Cristian-Marius LIXANDRU, au fost prezenți în seara zilei de 30.03.2022 la misiunea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, care a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un centru de colectare și reciclare deșeuri situat în comuna Glina, județul Ilfov.

În depozitul Remat au ars caroserii de autoturisme și material lemnos. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 1300 mp, cu degajări mari de fum, fără a exista pericol de propagare. Pentru gestionarea situației de urgență, pompierii ISU București-Ilfov au intervenit prompt cu 13 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și o mașină de descarcerare. Incendiul a fost localizat fără să existe victime, ci doar pagube materiale.

Pentru a facilita deplasarea autospecialelor de intervenție, a fost remis mesaj de informare a populației prin sistemul RoAlert, prin care autoritățile au solicitat cetățenilor să evite zona.

Pentru a veni în sprijinul pompierilor, la fața locului au fost prezente efective ale poliției locale a orașului Popești-Leordeni și un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov. Comisarii de la Garda Naţională de Mediu au mers la faţa locului, în prezent evaluând pagubele de mediu produse de incendiul de la Remat Glina.

Circulația rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers ale DN Centura București. La fața locului au fost prezente echipaje ale poliției rutiere, care au dirijat circulația pe rute ocolitoare, prin București, respectiv Autostrada A2 și DN 3, prin localitatea Pantelimon, județul Ilfov.

În jurul orelor 20:00, circulația rutieră a fost reluată pe ambele sensuri de mers ale DN Centura București, la kilometrul 27+300 de metri, în zona incendiului, care a fost lichidat în mare parte. Pompierii mai acționează doar localizat, fără a mai fi impuse restricții de circulație.