COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul județului Ilfov, doamna Simona Neculae, a avut plăcerea să participe ieri, 15 martie a.c., la evenimentul organizat de Excelența Sa, Ambasadorul Indiei la București, domnul Rahul Shrivastava, în ocazia finalizării cu succes a operațiunii Ganga.

Operațiunea Ganga a fost un exercițiu al Guvernului Indiei de evacuare a cetățenilor indieni aflați în Ucraina, inițiat urmare a conflictului armat din țara vecină. Operațiunea de evacuare #OpGanga s-a încheiat în data de 09 martie 2022, într-un interval de două săptămâni fiind evacuați prin România aproape 8.000 de indieni din Ucraina.

La eveniment au participat din partea Instituției Prefectului – Județul Ilfov subprefecții Costin-Alexandru Ojog și Andrei Scutelnicu, consilierul doamnei prefect, Dorin Mihalcea și purtătorul de cuvânt al instituției, Alexandra Decu. Au fost de asemenea prezenți primarul comunei Snagov, Mihai Anghel, oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și membri ai diasporei indiene din România.

Prefectul județului Ilfov, doamna Simona Neculae, a transmis onorabilei prezențe calde felicitări pentru încheierea cu succes a operațiunii de evacuare, mulțumind totodată tuturor autorităților publice locale ilfovene pentru activitatea desfășurată eficient sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Ilfov, în vederea facilitării găzduirii și garantării siguranței tuturor cetățenilor indieni aflați în tranzit în județul nostru.

Ambasada Indiei în România și-a exprimat recunoștința față de guvernul și poporul României pentru asistența oferită indienilor în timpul tranzitului lor în România, dând asigurări cu privire la faptul că ospitalitatea și căldura pe care indienii le-au primit în România vor fi mereu amintite.