Comunicat de presă cu privire la persoanele vârstnice găsite în localitatea Tunari

În urma evenimentului din data de 11.07.2023, ca urmare a numeroaselor solicitări din partea mass-media, Instituția Prefectului – Județull Ilfov precizează:

În cursul serii de 10 iulie 2023, polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean  Ilfov au fost sesizați cu privire la faptul că un număr de aproximativ 10 persoane,  beneficiari ai unui centru de persoane cu nevoi speciale de pe raza teritorială a județului Ilfov, sunt cazați într-un centru improvizat aflat în  localitatea Tunari.

Aceștia s-au deplasat la centrul mai sus menționat, confirmând sesizarea primită, și au solicitat de îndată colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucureşti-Ilfov, precum și colegilor de la Serviciul de Ambulață București-Ilfov, sprijin în vederea evaluării din punt de vedere medical a persoanelor identificate la fața locului.

Echipele prezente în respectiva locație au constatat existența a 11 persoane care nu beneficiau de condiții care să permită îngrijirea lor corectă potrivit normelor în vigoare, avănd în vedere faptul  că erau cazați într-o construcție nefinalizată, care nu era echipată cu toate dotările necesare unui centru pentru persoane cu nevoi speciale.

Menționăm că niciuna dintre cele 11 persoane nu a avut nevoie de spitalizare. Transferul celor 11 persoane a fost o prioritate pentru reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Ilfov, astfel încât, la scurt timp de la finalizarea intervenției, aceștia au fost cazați  la un centru pentru persoane vârstnice, în prezent fiind evaluați medical cu ajutorul echipelor din subordinea Ministerului sănătății.