COMUNICAT DE PRESĂ- Promovarea Organizațiilor de Management al Destinației

O importantă componentă a Produsului Intern Brut și a exporturilor de servicii o reprezintă ramura turistică a României, iar pentru o promovare și dezvoltare corespunzătoare, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat în data de 26 iulie 2022 Ordinul pentru aprobarea Procedurii de avizare a organizațiilor de management al destinației și Anexele aferente.

Conform OUG nr. 86/2002 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România, se elaborează și implementează stategia de dezvoltare și marketing al destinației turistice și include o descriere a mecanismului de finanțare pentru sprijinirea dezvoltării rețelei de Organizații de Management al Destinației și un model de guvernanță strategică, respectiv model de funcționare a acestuia pe verticală și modalitatea de construire a structurilor de guvernanță pe orizontală.

În vederea dezvoltării și promovării turistice, Doamna Simona NECULAE, Prefect al Județului Ilfov încurajează toate autoritățile publice locale să consulte Reforma de Operaționalizare a Organizațiilor de Management al Destinației.