Împreună ajutăm Ucraina!

Pentru a veni în ajutorul Ucrainei puternic afectată de agresiunea militară rusă, Instituția Prefectului – Județul Ilfov a demarat începând de ieri 27.02.2022 acțiuni rapide pentru localizarea de spații de cazare temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict.

În cursul nopții și în dimineața zilei de astăzi 28 februarie 2022, prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE, a fost prezentă în orașul Voluntari, unde prin implicarea promptă a domnului primar Florentin Costel PANDELE au fost identificate și puse la dispoziție alimente, apă, bunuri de strictă necesitate, asistență medicală și cazare pentru un număr de peste 780 de persoane relocate din Ucraina. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Voluntari se află permanent în cele cinci locații puse la dispoziție de primărie pentru a putea răspunde oricăror cereri ale acestor persoane.

Prezentă și în localitatea ilfoveană Dascălu, doamna prefect Simona NECULAE a fost alături de viceprimarul Marian BAICU în eforturile depuse pentru cazarea celor 85 de persoane refugiate, care au primit de asemenea cazare, bunuri de subzistență și asistență medicală.

În același timp, în localitatea Corbeanca, alături de domnul viceprimar Adrian SNAGOVEANU a fost prezent în cursul nopții subprefectul județului Ilfov, domnul Andrei SCUTELNICU, pentru a asigura bunul mers al activităților întreprinse de primărie în sprijinul celor 215 persoane evacuate din zona de conflict și cazate în cele trei locații puse la dispoziție.

În cursul zilei de astăzi, 28 februarie 2022, prefectul județului Ilfov va continua coordonarea activităților de identificare și centralizare a tuturor locațiilor puse la dispoziție prin grija autorităților administrației publice locale din județul Ilfov.

Asigurăm populația că Instituția Prefectului – Județul Ilfov depune toate eforturile pentru a susține demersurile Guvernului României de sprijinire a persoanelor refugiate din Ucraina.