Am comemorat astăzi 175 de ani de la ultima bătălie a pompierilor salvatori împotriva trupelor otomane, pe Dealul Spirii. Sacrificiul pompierilor este răsplătit de noi prin celebrarea la data de 13 Septembrie a fiecărui an a Zilei Naționale a Pompierilor.

Astăzi, împreună cu cei doi subprefecți ai județului Ilfov și alături de viceprim-ministru ministrul afacerilor interne, domnul Marian Cătălin PREDOIU, am avut onoarea de a participa la ceremonia de depunere de coroane la monumentul Eroilor Pompieri și, ulterior, la festivitatea de inaugurare a unei noi unități de pompieri din sectorul 4 al Capitalei, festivitate la care a participat domnul prim-ministru al României, Marcel Ciolacu, precum și domnul secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, alături de alte oficialități.

Pompierii sunt adevărați salvatori, sunt cei care se confruntă cu pericolele extreme pentru a proteja și salva vieți. Cu profesionalismul și dăruirea lor, ei aduc speranță și siguranță în comunitățile noastre.

Astăzi, în această zi specială, le transmitem pompierilor noștri recunoștința noastră nemărginită pentru sacrificiul lor.

Ne-am amintit de pompierii salvatori căzuți la datorie și totodată am felicitat pompierii de astăzi cărora dorim să le arătăm sprijinul nostru necondiționat. Suntem cu toții parte dintr-o comunitate mai mare, iar pompierii fac parte din sistemul integrat al siguranței noastre, a tuturor.

Le mulțumim eroilor salvatori în uniformă pentru tot ceea ce fac pentru comunitate și le dorim un călduros LA MULȚI ANI!