Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cetățenii

La data de 08.12.2023 polițiștii din cadrul Politiei Orașului Buftea, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au desfășurat împreună cu reprezentanți ISUBIF, ANAF – Antifraudă Ilfov o activitate de control în comuna Corbeanca, str. Institutului nr. 22, în curtea numitului Stoica Marin unde au fost identificate  20 recipiente cu GPL (butelii) existând suspiciunea că se efectuează operațiuni de manipulare / comercializare cu încălcarea prevederilor legale.

De asemenea, a fost identificat un teren viran îngrădit în str. Institutului 21 unde sunt depozitate un număr de aproximativ 182 recipiente cu GPL (butelii) din care 75 pline cu gaz si 107 goale.

Din verificări a reieșit faptul că recipientele cu GPL aparțin societății PROFESIONAL A & I GAS PROD SRL iar acestea ar fi fost depozitate în cele 2 locații amintite, de către numitul Stoica Marin în baza unui contract de prestări servicii.

S-a luat legătura cu reprezentanții societății comerciale care au transportat recipientele cu GPL către un punct de lucru situat in comuna Sălciile, DJ nr. 101 D, Parcela CC1, tarlaua 1, județul Prahova.

Reprezentanții ISU B-IF și ANAF nu au constatat până în prezent încălcări ale legislației incidente, fiind lăsate invitații pentru prezentarea reprezentanților în cursul săptămânii viitoare, în vederea clarificării tuturor aspectelor.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art. 9 lit . (a) din Legea 241/2005.

Biroul Comunicare