Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale lansează prima aplicație pentru telefonie mobilă a unei instituții publice care gestionează fonduri europene

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale continuă procesul de digitalizare, lansând aplicația gratuită AFIR Info realizată pentru telefonul mobil, pentru o comunicare cât mai facilă și rapidă cu solicitanții și cu beneficiarii investițiilor finanțate.

Aplicația mobilă AFIR Info este un instrument de comunicare oficial al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, instituție  responsabilă de implementarea tehnică și financiară a FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) în România, prin care se transmit în cel mai scurt timp informații oficiale privind fondurile europene nerambursabile acordate pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Prin intermediul AFIR Info beneficiarii finanțărilor nerambursabile pot verifica inclusiv statusul proiectului și vor primi notificări de fiecare dată când apare o noutate. Aplicația AFIR Info, poate fi descărcată din magazinele on-line ale principalelor sisteme de operare mobile Google Play (AFIR info-Aplicatii pe Google Play) și App Store (AFIR Info). Toți cei interesați pot trimite sugestii, opinii sau observații privind aplicația mobilă au la dispoziție adresa de e-mail – consultare@afir.info.

Prin intermediul aplicației AFIR Info sunt disponibile cele mai noi și importante informații despre accesarea fondurilor europene gestionate de către AFIR, cele mai noi anunțuri privind lansarea sesiunilor pentru depunerea cererilor de finanțare precum și fondurile aferente  submăsurii respective și data limită de depunere.

Beneficiarii au acces la statusul cererilor și al cererilor de finanțare și al cererilor de plată depuse la AFIR, au la îndemână Rapoartele de selecție a cererilor de finațare sau firmele care oferă servicii de consultanță și de proiectare, precum și recenzii publice ale acestora.

Aplicația este intuitivă și ușor de folosit, utilizatorii își pot crea cont, prin introducerea adresei de e-mail și a parolei personale. Utilizatorii poate selecta din aplicație județul sau regiunea, pentru a avea acces imediat la datele de contact ale Oficiului județean sau ale Centrului Regional de care aparțin solicitanții sau beneficiarii.