COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 9 mai 2022, de Ziua Europei, vicepreședintele Parlamentului European, membru al Comisiei pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen din Parlamentul European, doamna Evelyn REGNER, aflată la București, și-a exprimat dorința de a vizita un centru pentru refugiați din orașul Voluntari, județul Ilfov.

Alături de vicepreședintele Comisiei pentru cultură și educație din Parlamentul European, coordonator național al PES activists România, europarlamentarul Victor NEGRESCU și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, doamna Gabriela FIREA, prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE, a avut onoarea să facă parte din delegația care a efectuat vizita la Centrul pentru refugiați.

“Conflictul armat din Ucraina a provocat o criză umanitară cu care nimeni nu și-a imaginat că ne vom mai confrunta într-o Europă liberă. Într-un context post pandemic complex, România a sprijinit aproape 900.000 de persoane strămutate din Ucraina, aproximativ 4.000 din acestea, un număr impresionant, fiind găzduite în orașul Voluntari. Greul pentru mamele și copiii refugiați aici nu a trecut, nevoile acestora sunt speciale și autoritatea locală se asigură că le sunt îndeplinite. Astăzi, de Ziua Europei, vreau să vă asigur că vom rămâne solidari principiilor pe care s-a fundamentat Europa, alături de oameni și de nevoile lor, pentru a-i ajuta să depășească momentele grele prin care trec.” – Prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE.