COMUNICAT DE PRESĂ – Ziua Europei

În fiecare an, la data de 9 mai se aniversează Ziua Europei, prin sărbătorirea realizărilor și unității Europei și comemorarea semnării „Declarației Schuman” din 9 mai 1950. Acest proiect istoric a propus ideea unui plan ambițios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa și este considerat piatra de temelie a Uniunii Europene.

Chiar dacă, după 72 de ani de la stabilirea unei noi forme de cooperare politică europeană, continentul nostru este amenințat și ne aflăm în fața unei situații cu care nu credeam că o să ne mai confruntăm, în 2022, Europa rămâne unită în acțiunile sale în favoarea păcii, oferind sprijin europenilor de pretutindeni.

De la momentul când a devenit stat membru al Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2007, România a demonstrat constant faptul că este determinată să rămână ancorată în valorile și idealurile spațiului european, contribuind activ și în mod direct, ca stat membru, la consolidarea Uniunii Europene, în baza principiilor solidarității, coeziunii, libertății, democrației și statului de drept.

La Mulți Ani, Europa!