COMUNICAT DE PRESĂ

Stimați cetățeni,

Duminică seară, 11.09.2022, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a fost anunțat de prezența unui incendiu la un depozit în localitatea Pantelimon, strada Biruintei, nr. 132, cu propagare la vecinătăți, suprafața afectată la interior fiind de aproximativ 2000 mp, unde au ars deșeuri de mase plastice, fără a exista victime omenești.

În urma acestui eveniment produs la Sc ERD Plastic Recycling Srl, au fost incinerate în timpul incendiului circa 300 de tone de deseuri materiale plastice si au fost distruse 3 echipamente de reciclat materiale plastice rezultate din activitatea de productie a societătii.

Au fost identificate cantitati mari de deseuri depozitate pe căile de acces, în special în spatele și lateralul halei de producție, precum și pe zonele neconstruite ale incintei, fiind estimate circa 50 de tone depozitate neconform.

În urma controlului efectuat de Garda de Mediu a Județului Ilfov, a fost aplicată o sancțiune conform Oug 195/2005, art. 70, lit. H, și art. 96, alin. 1, pct. 15, în valoare de 50.000 lei.

De asemenea, au fost impuse măsuri de evacuare a cantității de deșeuri depozitate neconform către societăți autorizate, cu respectarea legislației de mediu cât și deșeurile rezultate în urma incediului, termenul de realizare a acestei măsuri fiind 30.09.2022.

Prefectul județului Ilfov, Simona NECULAE, transmite felicitări și mulțumiri pompierilor care și-au riscat viața în această misiune, reprezentanților Gărzii de mediu care au întreprins demersuri pentru evitarea în viitor a evenimentelor de acest gen și îndeamnă atât operatorii economici, cât și cetățenii, să urmărească permanent campaniile de informare preventivă ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru a preveni si a înlătura rapid stările de pericol sau cauzele potențiale de incendiu.

Nu uitați! Identificarea, evaluarea și analiza pericolelor potențiale prin aprecierea probabilității de apariție a lor și a consecințelor pe care le presupun pentru viața oamenilor, mediu și bunuri materiale sunt esențiale în prevenirea unor dezastre!