La inițiativa Instituției Prefectului – Județul Ilfov, localitățile ilfovene au organizat o nouă acțiune comună de ecologizare în cadrul campaniei naționale „Curățăm România”

În contextul prelungirii campaniei naționale de ecologizare Curățăm România, inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, astăzi, 30 mai a.c., unitățile administrativ-teritoriale din județul Ilfov au reluat simultan acțiunile de ecologizare, prin colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri abandonate pe cursurile de apă, în păduri și pe drumurile publice, cu implicarea tuturor societăților de salubrizare autorizate, a reprezentanților unităților administrativ-teritoriale, a voluntarilor, a elevilor din mai multe școli ilfovene și a persoanelor beneficiare de venit minim garantat acordat în baza prevederilor Legii nr. 416/2001.

Prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE, a fost prezentă astăzi la acțiunile desfășurate în localitățile Balotești, Ciolpani și Periș, alături de subprefecții Costin-Alexandru OJOG și Andrei SCUTELNICU, șeful Serviciului Afaceri Europene, Situații de Urgență și Monitorizarea Serviciilor Publice Deconcentrate de Utilități Publice din cadrul Instituției Prefectului – Județul Ilfov, Cristian-Marius LIXANDRU și reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Ilfov. Acțiunea de ecologizare de astăzi, 30 mai 2022, s-a bucurat de prezența unui număr de aproximativ 870 de participanți, care au strâns circa 100 de tone de deșeuri, la nivelul întregului județ.

Până în prezent, în județul Ilfov s-au derulat mai multe acțiuni de ecologizare, educație ecologică și conștientizare la care au participat zeci de reprezentanți ai instituțiilor publice și ai autorităților publice locale, cu participarea activă a elevilor și profesorilor din școlile ilfovene.

La cele două acțiuni comune desfășurate sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Ilfov în 2 mai 2022 și 30 mai 2022, la nivelul întregului județ au fost colectate peste 400 de tone de deșeuri, cu participarea a peste 2500 de persoane.

“Mâine se încheie campania națională de ecologizare Curățăm România, în cadrul căreia Instituția Prefectului a participat activ la acțiunile de ecologizare organizate pe teritoriul județului Ilfov. Deși campania s-a adresat, în principal, instituțiilor publice și autorităților publice locale, ne dorim ca mesajul acesteia să ajungă la toți cetățenii, care trebuie să înțeleagă că aruncarea deșeurilor în natură are urmări grave, deoarece descompunerea acestora în mod natural poate fi extrem de lentă. Deșeurile reprezintă una dintre cele mai mari surse de poluare și o problema cu impact major asupra mediului. Sperăm că implicarea tuturor factorilor responsabili și a voluntarilor în acțiunile campaniei desfășurate la nivelul județului Ilfov va conduce la o schimbare în comportamentul nostru și ne va determina să fim mai responsabili față de mediul înconjurător și față de viitorul copiilor prezenți la aceste acțiuni, cărora le adresăm felicitări pentru implicare! Natura ne va fi recunoscătoare pentru grija pe care i-o arătăm!” – prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE.

*****

🔵 Campania Națională „Curățăm România!” este organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și se desfășoară sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.

🔵 Curățăm România este prima campanie de acest fel, în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, Asociațiile Municipiilor, Orașelor, Comunelor, instituțiile deconcentrate și societatea civilă, cu scopul de a crește gradului de conștientizare a problemei deșeurilor aruncate la întâmplare.