Reuniunea Colegiului Prefectural al județului Ilfov

Joi, 24 februarie 2022, începând cu orele 11:00, la sediul Consiliului Județean Ilfov, a avut loc ședința Colegiului Prefectural al județului Ilfov cu următoarea ordine de zi:

1. Informare privind pregătirea, organizarea și realizarea Recensământului Populației și Locuințelor (RPL) 2021.

Subiectul a fost prezentat de către doamna director executiv Mariana MIHALACHE – Direcția Județeană de Statistică Ilfov.

2. Aplicarea legislației arhivistice între realitate și dezideratele implementării societății digitale.

Subiectul a fost prezentat de către doamna dr. Cristina Dina ŢINEGHE, șeful Biroului Județean Ilfov al Arhivelor Naționale.

3. Alte probleme de interes județean – Prezentarea conținutului cererii/declarației pe proprie răspundere cu privire la ajutorul de minimis pe care entitățile care au dreptul de a beneficia de măsurile de compensare și plafonare a facturilor de furnizare a energiei electrice le pot completa și transmite către furnizorul de gaze și/sau energie electrică.

Subiectul a fost prezentat de către șeful Serviciului Afaceri Europene, Situații de Urgență și Monitorizarea Serviciilor Publice Deconcentrate de Utilități Publice, domnul Cristian-Marius LIXANDRU – Secretariatul Colegiului Prefectural Ilfov.

Sub conducerea prefectului județului Ilfov, doamna Simona NECULAE, reuniunea lunară a Colegiului Prefectural s-a desfășurat cu participarea domnilor subprefecți Costin-Alexandru OJOG și Andrei SCUTELNICU, a conducătorilor serviciilor publice deconcentrate și a altor invitați.

În cadrul ședinței, prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE a transmis aprecieri atât polițiștilor și jandarmilor ilfoveni, cât și reprezentanților Comisariatului Județean Ilfov al Gărzii Naționale de Mediu și lucrătorilor Enel Muntenia Sud, pentru acțiunea comună de amploare organizată în satul Sintești din comuna Vidra, județul Ilfov în data de 23.02.2022, în cadrul căreia echipele de intervenție și de control au acționat pentru prevenirea/constatarea  încălcării legislației privind protecția mediului, sustragerea de energie, combaterea evaziunii fiscale, circulația pe drumurile publice și depistarea persoanelor urmărite.

*****

Colegiul Prefectural are ca principal scop asigurarea coordonării activității serviciilor publice deconcentrate din județ, fiind organul consultativ al prefectului în realizarea atribuțiilor de conducere a serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice centrale organizate la nivelul județului Ilfov, cât și analizarea stadiului implementării programului de guvernare, la nivel local.