Rezultatele obținute în minivacanța de Anul Nou

  Dragi locuitori ai județului Ilfov,

     La începutul anului mulțumesc tuturor locuitorilor județului Ilfov care au înțeles că respectarea regulilor de conviețuire socială reprezintă un aspect important al vieții noastre.
În ansamblu, pe toată perioada ocazionată de minivacanța sărbătorilor de iarnă, țin să vă informez că a fost liniște, fără evenimente majore care să conducă la pierderea de vieți omenești. Cu toate acestea, din păcate, au fost câteva întâmplări nefericite însemnând două cazuri de suicid, patru accidente auto și câteva incendii ale unor locuințe personale.“ – prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE.

Prezentăm în continuare raportul detaliat al structurilor integrate ale Ministerului Afacerilor Interne.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE AL JUDEȚULUI ILFOV

În urma măsurilor dispuse și a activităților desfășurate în perioada minivacanței de revelion, de către polițiștii ilfoveni, vă informăm că la nivelul județului Ilfov nu au fost constatate evenimente negative deosebite.

Astfel, în perioada 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, echipele operative constituite au asigurat cu promptitudine, eficiență și profesionalism, intervenția în situații de urgență la toate evenimentele și sesizările prin 112.

În cadrul activităților de prevenire, identificare si combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale ce reglementeaza detinerea, comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice, politistii din cadrul Serviciului Arme Exploziv și Substanțe Periculoase și polițiștii subunităților din teritoriu au descoperit și indisponibilizat în perioada 30 decembrie 2022-2 ianuarie 2023, pe raza localitaților Brănesti, Popești Leordeni și Bragadiru, cantitatea de aproximativ 215 kg articole pirotehnice.

În ceea ce privește siguranța traficului, polițiștii rutieri ilfoveni au monitorizat și asigurat fluența pe arterele principale din județ și au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere în special pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză,  precum și a consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive la volan

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

În perioada 30.12.2022, ora 06:00 – 03.01.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 1426 situații de urgență produse în municipiul București și Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 1195. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 88 de incendii și pentru soluționarea altor 173 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Totodată, in plan preventiv, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, în urma acțiunilor desfășurate fiind aplicate opt sancțiuni contravenționale, în cuantum de 3000 lei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență le mulțumește tuturor celor care au respectat recomandarile transmise de pompieri, pentru a evita producerea de incendii  și vătămări corporale cauzate de utilizarea mijloacelor pirotehnice.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN ILFOV

În această săptămână, jandarmii ilfoveni din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov, au fost pregătiți să intervină în sprijinul cetațeenilor în cazul producerii unor  evenimente nadorite. În speranța că ați petrecut aceste 4 zile intr-un mod plăcut, Jandarmeria Ilfov le  mulțumește cetațenilor pentru modul responsabil în care au ales să respecte indicațiile organizatorilor si ale forțelor de ordine, creând astfel momente unice și frumoase.

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG ILFOV

În aceste zile libere, prilejuite de trecerea în Noul An, specialiștii Agenției Naționale Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ilfov au desfășurat activități specifice, de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pentru consumul şi dependența de droguri.

Echipa Agenției Naționale Antidrog – CPECA Ilfov mulțumește tuturor cetățenilor care au dat dovadă de un comportament responsabil și îi asigură că, și în acest an, va continua activitățile de prevenire a consumului de droguri, precum și pe cele de asistență integrată pentru consumul şi dependența de droguri.

“La final, vă doresc ca 2023 să vă aducă multe realizări,  sa fiți sănătoși, și să aveți liniște și spor în toate activitățile dvs.
 La mulți ani dragi români!” – prefectul județului Ilfov, doamna Simona NECULAE.